Βιβλία (offset & ψηφιακή εκτύπωση)

Η εκτύπωση βιβλίων είναι βασική υπηρεσία της εταιρείας μας.
Από λίγα αντίτυπα (print on demand), αλλά και μεγάλες παραγωγές πολλών χιλιάδων αντιτύπων (offset εκτύπωση).
Με επαγγελματικό εξοπλισμό και πολύ αυστηρές προδιαγραφές, δεν θα παρατηρήσετε καμία διαφορά στην ποιότητα μιας ψηφιακής εκτύπωσης από μία offset.

Τί πρέπει να γνωρίζετε ώστε να ξεκινήσετε.
Διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε πώς ο σωστός προγραμματισμός πριν ακόμα ξεκινήσετε να γράφετε θα σας λύσει απορίες και θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα.

Διάσταση βιβλίου
Κάποιες από τις πιο συνηθισμένες διαστάσεις βιβλίων είναι οι παρακάτω:
Α5 (14,8×21)
Β5 (17×24)
Α4 (21×29,7)
Β4 (24,5×34)
Αυτές οι διαστάσεις είναι και οι πιο οικονομικές καθώς δεν υπάρχει φύρα χαρτιού.
Φυσικά ανάλογα με τις ανάγκες σας ένα βιβλίο μπορεί να πάρει τη διάσταση που εσείς θέλετε.

Χρώμα
Ένα βιβλίο μπορεί να αποτελείται από κείμενα ή και φωτογραφίες (α/μ ή και έγρωμα). Ανάλογα με τη διάσταση του βιβλίου, το σύνολο των σελίδων και την ποσότητα που θέλετε να εκτυπώσετε, σε συννενόηση με τον τυπογράφο θα σας κατευθύνει ως προς το ποιές σελίδες συμφέρει να γίνουν έγχρωμες και ποιές α/μ ώστε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό κοστολόγιο. Αν π.χ. έχουμε τις σελίδες 1 και 2 με έγχρωμες φωτογραφίες και μπορούμε να τις αλλάξουμε στις 1 και 4 θα υπάρχει σημαντική διαφορά.

Πριν επιλέξετε μέθοδο εκτύπωσης και τυπογραφείο.
Οι ποσότητες εκτύπωσης έχουν ελλατωθεί σημαντικά και ως αποτέλεσμα οι ψηφιακές εκτυπώσεις μπήκαν και στο χώρο του βιβλίου. Υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης και λιγων αντιτύπων. Αυτό ως αποτέλεσμα έχει να μπορούμε μπαίνοντας στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας να εκτυπώνουμε άμεσα το αντίτυπό μας. Άλλες φορές με άριστα αποτελέσματα και άλλες φορές ανοίγοντάς το το ξεφυλίζουμε και οι σελίδες μας μένουν στο χέρι. Η επιλογή και εδώ ενός τυπογραφείου – βιβλιοδετείου σας εξασφαλίζει ότι λόγω εξοπλισμού και εμπειρίας θα πάρετε το αποτέλεσμα που θα πάρει και ένας εκδοτικός οίκος που θα τυπώσει χιλιάδες βιβλία με πάντα άριστα αποτελέματα.

Συνήθης επιλογή ποιότητας χαρτιού

Για το εσωτερικό μπορείτε να επιλέξετε
σε χαρτί γραφής ή σαμουά (κιντρινωπό χαρτί), από 80 έως 100 γραμμάρια
σε χαρτί illustration ή velvet από 90 έως 130 γραμμάρια.

Για το εξώφυλλο
χαρτί illustration ή velvet από 250 έως 300 γραμμάρια.

Τελειοποίηση εκτύπωσης εξωφύλλου
Ματ ή γυαλιστερό πλαστικό, τοπικό uv, γκοφρέ – ανάγλυφο, χρυσοτυπία, ασημοτυπία ή όποια άλλη ειδική επεξεργασία θελήσετε.
Βιβλιοδεσία: ραφτό, ραφτό – κολλητό ή ακόμα και καλλιτεχνική βιβλιοδεσία.

Παραλαβή αρχείων
Αν θέλετε να αναλάβουμε εμείς την επιμέλεια και σελιδοποίηση του βιβλίου σας, στέλνετε τα αρχεία σας σε ανοιχτή μορφή word.
Αν πάλι θέλετε να αναλάβουμε μόνο την εκτύπωση τα αρχεία σας θα πρέπει να είναι κλειστά σε μορφή pdf (ώστε να μη χτυπήσουν γραμματοσειρές ή τυχόν άλλα προβλήματα).

Λογοτεχνικά, μουσικά, βιβλία μαγειρικής, επιστημονικά ή όποιο άλλο είδος βιβλίου θέλετε να εκτυπώσετε.
Εγγυημένη παράδοση και ποιότητα με χαμηλό κόστος, καθώς όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται στο χώρο του εργοστασίου μας χωρίς μεσάζοντες.

Για αυτούς τους λόγους φροντίστε σε αυτόν που θα δώσετε την τελική επιμέλεια και σελιδοποίηση του βιβλίου σας να είναι γνώστης τουλάχιστον αυτών των βασικών αρχών γιατί η σωστή σελιδοποίηση και μελέτη θα σας αποφέρει πίσω.